October 21, 2016

Receitas | Recipes #3 - Tacofredag!



Eu sei. Eu sei. Não estou tolinha. Eu bem sei que Tacos são mexicanos. Mas alguém lembrou aos noruegueses que era bom trazê-los para a Noruega e fazer disto um prato “típico”. Todas as sextas. Ou quase todas, vá. Eles chamam-lhes mesmo as Tacofredag – as “Sextas-feiras de Taco”.

Cá em casa somos bastante aficionados. É simples, rápido e bom. Nunca falha. Uma tortilla recheada de “coisas”, frias ou quentes, à escolha do freguês. A ideia é haver vários ingredientes espalhados pela mesa e cada um serve-se do que lhe apetecer.

Estes são os ingredientes que EU lhe ponho:


Aqueço as tortillas no forno, barro-as com créme fraîche, meto tudo lá para cima e enrolo. Pode comer-se com as mãos, mas como eu sou uma lady uso faca e garfo, ÓBVIO.

O que mais querem para jantar?

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I know. I know. I’m not crazy. I know very well that Taco is Mexican food. But Norwegeans had the good idea of bringing it to Norway and make it a “typical” dish. Every Friday. Or almost. The even call it Tacofredag – “The Taco’s Friday”.

We are taco fans here at home. It’s simple to make, fast and good. A tortilla filled up with “stuff”, cold or warm, as you wish. The idea is to have many different ingredients on the table and everyone chooses what they like the most.

These are the ingredients I normally choose:


Tortillas are warmed up in the oven, smeared with créme fraîche, and then you can put whatever you prefere on the top. Then wrap them up, and that’s it! Tacos can be eaten with the hands, but as I am lady, I use fork and knife, OBVIOUSLY.

What else do you wish for dinner?

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